Carpathia


Ürün Ruhsatı ve Etiketi Carpathia
Ürün Adı : CARPATHİA
Etken Madde  : 200 g / L Glufosinate Ammonium Tuzu
Formülasyon Şekli : Suda Çözünen Konsantre (SL)
Özelliği
Grubu : H-10 HERBİSİT
Zehirliliği
Çevreye Etkisi : Arılara ve balıklara zehirlidir.
Antidotu

: Bilinen bir antidotu yoktur . Belirtilere göre tedavi uygulanır

Piyasaya Takdim Şekli: 0,1 L - 0,25 L - 0,50 L - 1 L - 5 L - 20 L

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan Bitki Koruma Ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Dekara kullanılacak su miktarı 20-40 litre olmalı, uygulamalarda yelpaze huzmeli meme kullanılmalıdır. Hazırlanan ilaç aynı gün içinde kullanılmalıdır.

KARIŞABİLİRLİĞİ

Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmasına gerek yoktur. Bir karışıma gerek duyuluyorsa ön karışım testi yapılmalıdır.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI

Uygulamadan en iyi sonuç, yeşil aksamın bol olduğu ve yabancı otların aktif olarak geliştiği genç dönemlerde elde edilir. Dekara 20-40 litre suyla düşük basınçlı aletlerle ve yelpaze huzmeli memeler kullanılarak ilaçlama yapılmalıdır. Kültür bitkilerinin yeşil aksamına ve genç fidanların henüz odunlaşmamış yeşil kabuğuna ilaç temas etmemelidir. İlacın etki şekli sistemik olduğundan, ilacın etkisinin azalmaması için ilaçlama üzerinden 4 ila 5 gün geçmeden yabancı otları zedeleyecek toprak işlemesi yapılmamalıdır.

DİRENÇ YÖNETİMİ

CARPATHIA adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup H:10 olarak sınıflandırılmış bir herbisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için CARPATHIA’ nın aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip (grup H:10 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz. Etiketteki önerileri mutlaka dikkate alınız.

 

 KULLANILDIĞI BİTKİ VE YABANCI OTLAR

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Ve Zamanı
Meyve         Bağ *Turunçgil Bahçeleri Tek Yıllık Yabancı Otlar 300 – 750 ml/da  Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devrede uygulanır.
Yabani hardal  (Sinapsis arvensis)
Tilkikuyruğu (Alopecurus myosuroides)
Eşek marulu (Sonchus spp.)
Sinir otu (Plantago media)
Sirken (Kazayağı) (Chenopodium albüm)
Darıcan (Echinochloa crus-galli)
Çatal otu (Digitaria sanguinalis)
Püsküllü çayır (Bromus tectorum)
Dikenli yabani marul (Lactuca serriola)
İmam kavuğu (Senecio vulgaris)
Turna gagası (Geranium dissect)
Semizotu (Potulaca oleracea)
Kırmızı köklü tilki kuyruğu (Amaranthus refroflexus)
Yonca (Medicago spp.) 
Çok yıllık yabancı otlar 
   
Kanyaş (Sorghum halepense)
Topalak (Cyperus rotundus)
Tarla sarmaşığı (Convolvulus arvensis)
Köpek dişi ayrığı (Cynodon dactylon)