Hegel


Ürün Ruhsatı ve Etiketi Hegel
Ürün Adı : HEGEL
Etken Madde  : % 75 Tribenuron Methyl
Formülasyon Şekli : Kuru Akışkan
Özelliği : HEGEL kökler ve yeşil aksam yoluyla yabancı otlar
tarafından bünyelerine alınır.  Buğday ve arpada geniş
yapraklı yabancı otların mücadelesinde kullanılan etki
alanı geniş bir yabancı ot ilacıdır. Düşük dozlarda
kullanılır. Seçiciliği çok yüksektir.
Grubu : B-2 HERBİSİT
Zehirliliği : Sıçanlarda Akut Oral LD50 > 5000 mg / kg
Çevreye Etkisi : Balıklara zehirlidir.
Antidotu : Özel bir antidotu yoktur.

Piyasaya Takdim Şekli: 50 Gr.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Gerekli miktardaki HEGEL‘i karıştırıcısı çalışmakta olan su ile dolu ilaçlama tankına ilave ediniz. Aletin karıştırma düzeni çalıştırılması ilacın homojen dağılımı ve uygulaması için gereklidir. Tatbikat için hazırlanmış ilaç karışımını ilaçta bir bozulma meydana gelebileceğinden 24 saatten fazla bekletmeyiniz.

KARIŞABİLİRLİĞİ

Genel olarak bütün dozlarda yayıcı yapıştırıcı kullanılabilir. Bu HEGEL’in bazı yabancı otlar üzerindeki etkisini artırabileceği gibi etkinin daha çabuk ortaya çıkmasına neden olacaktır. HEGEL 2,4 D Amin ve Ester’li herbisitlerle, karıştırılıp kullanılabilir. Gübre insektisit ve tohumlardan ayrı bir yerde depolayınız. Boş ambalajları herhangi başka bir gaye için kullanmayınız, su kaynaklarından uzak ve emin bir yere gömünüz veya usulüne uygun olarak imha ediniz. Sulara bulaştırmayınız, balıklara zehirlidir.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI

Hububatın 2 yapraklı devresinden kın devresine (başak kın içerisinde) kadar olan dönem içinde güvenle kullanılabilir. HEGEL uygulama zamanı açısından büyük esneklik sağladığından, uygulama zamanı problem olan yabancı otların büyüme devrelerine göre tespit edilir. En iyi netice, tatbikat yabancı otlar en az iki yapraklı devrede iken ancak 15 cm yükseklik veya çapa ulaşmadan ve yabancı otların üstü hububat tarafından kapatılmadan yapıldığında alınır. Gökbaş otunun çok olduğu tarlalarda ilaçlama Gökbaş’ın 7-8 yapraklı ve 8-9 cm çapa ulaştığı rozet döneminde yapılmalıdır. Aynı yerde aynı etki mekanizmasına sahip herbisitler üst üste ve uzun yıllar boyunca kullanıldığında bazı yabancı ot türlerinin dayanıklılık kazandığı ve o bölgede hâkim hale geldiği görülebilir. Sonuçta herbisitlerin tavsiye edilen dozları ile bu yabancı otlara karşı yeterli etki sağlanamaz. Başka etki mekanizmasına sahip herbisitlerin değişimli olarak kullanılması veya bu herbisitlerle tank karışımı yapılması ayrıca toprak işleme gibi kültürel işlemler yabancı otların dayanıklılık kazanmasını geciktirir veya engeller. HEGEL ilacını bir sezonda aynı yerde bir defadan fazla uygulamayınız.

DİRENÇ YÖNETİMİ:

HEGEL adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup B-2 olarak sınıflandırılmış bir herbisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için HEGEL’in aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup B-2 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

                                              KULLANILDIĞI BİTKİ VE YABANCI OTLAR
BİTKİ ADI YABANCI OT ADI KULLANIM DOZU
VE DÖNEMİ
SON İLAÇLAMA İLE
HASAT ARASINDAKİ
SÜRE
Buğday,
Arpa
Arap baklası (Vaccaria pyramidata)
Ballıbaba (Lamium spp)
Düğün çiçeği (Ranunculus arvensis)
Gelincik (Papaver rhoeas)
Gönül hardalı (Myagrum perfoliatum)
Kokar ot (Bifora radians)
Köy göçüren (Cirsium arvense)
Sarı ot (Boreava orientalis)
Sedef otu (Buglossoides arvense)
Sinek kapan (Silene conoidea)
Yabani cam çiçeği (Geranium tuberosum)
Yabani çivit otu (Isatis tinctoria)
Yabani fiğ (Vicia spp.)
Yabani turp (Raphanus sp.)
Yabani Hardal (Sinapsis arvensis)
Boynuzlu yoğurt otu (Galium tricornutum)
Tarla yapışkan otu (Asperula arvensis)
Toplu iğne hardalı (Neslia paniculata)
1 gr / dekar ______
Gökbaş (Centaurea depressa) 1,5 gr / dekar
veya 1 g / dekar +% 0,1 yayıcı yapıştırıcı